Korzika & Sardinija

PRVI DAN:

SLOVENIJA – ITALIJA Odhod v poznih večernih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom preko Sežane v Italijo, v smeri Livorna. Nočna vožnja.

DRUGI DAN:

LIVORNO – BASTIA – CORTE – AJACCIO Zjutraj boste prispeli v pristaniško mesto LIVORNO ob obali Ligurskega morja in se vkrcali na ladjo. Plovba bo na udobni ladji kaj hitro minila in po štirih urah plovbe se boste izkrcali na KORZIKI. Iz Bastie se boste podali najprej do starodavne korziške prestolnice CORTE, kjer bo krajši postanek za informativni ogled mesta. Nadaljevanje vožnje v smeri AJACCIA, glavnega mesta Korzike – informativni ogled. Nato vožnja do hotela v okolici, večerja in nočitev.

TRETJI DAN:

FILITOSA – SARTENE – BONIFACIO – ST. TEREZA DI GALLURA Po zajtrku ogled ostankov neolitske naselbine v Filitosi, potem pa se boste odpravili do zanimivega mesta SARTENE, enega najbolj tipičnih korziških mest. Sledi nadaljevanje do BONIFACIA, utrjenega pristaniškega mesta, ki leži čisto na jugu otoka. Prav gotovo vas bodo očarale ozke uličice in slikovite hiše tega na strmih previsnih skalah zgrajenega mesta. Zvečer vožnja s trajektom na Sardinijo v mestece St. Tereza di Gallura. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

čETRTI DAN:

ST. TEREZA DI GALLURA – CASTELSARDO – ALGHERO Po zajtrku se boste odpravili do CASTELSARDA, slikovitega mesteca z mogočnim obzidjem, pisanimi uličicami in stolnico z impozantno lego nad morjem. Postanek in ogled. Nadaljevanje do ALGHERA, prijetnega letoviškega mesta, središča sardinskih Kataloncev. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

PETI DAN:

ALGHERO – NURAGI IN GROBNICE VELIKANOV – COSTA SMERALDA Zajtrk. Nekaj časa boste še preživeli v Algheru, kjer je zanimiv predvsem stari del mesta, kasneje pa si boste ogledali še ostanke nuragov in grobnic velikanov, ki so edinstvena posebnost otoka Sardinije. Sledi vožnja mimo Sassarija na vzhodno obalo otoka, na COSTA SMERALDO, na eno najlepših obal na svetu, kjer se boste pustili očarati turkiznemu in kristalno čistemu morju, ki z belino obale ustvarja popolno harmonijo. Nastanitev v hotelu in nočitev.

Ĺ ESTI DAN:

OLBIJA – PIOMBINO – SLOVENIJA Zajtrk in vkrcanje na trajekt proti Piombinu, kjer boste pristali v prvih popoldanskih urah. Nadaljevanje povratka mimo Bologne, Padove in Benetk v Slovenijo, kamor boste prispeli pozno ponoči.

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom na navedenih relacijah, plovbo z ladjo na Korziko in Sardinijo (palubni potniki) ter s Sardinije v Piombino (palubni potniki), štiri polpenzione po programu v hotelih **/***, oglede zunanjosti po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Doplačila in popusti:

DOPLAčILA: enoposteljna soba 6.500 SIT (27,12 EUR)/ noč, vstopnine, ki niso vključene v osnovno ceno aranžmaja znašajo od 5 – 15 EUR po muzeju ali galeriji (cene vstopnin so informativne), okvirna cena posameznih obrokov od 17 EUR naprej.

POPUSTI:

za otroke do 12. leta na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima so enotni in znašajo 15% od osnovne cene aranžmaja.

Leave a Reply