S sojenja Volgemutu: zakaj je prekipelo Antonu Kukovcu

Nahajate se: Domov > Kronika

S sojenja Volgemutu: zakaj je prekipelo Antonu Kukovcu

Ptuj, 05.03.2015 | Martin Ozmec

V nadaljevanju drugega dela vnovičnega sojenja obdolženemu Milanu Volgemutu je predsednica petčlanskega senata Katja Kolarič tožilstvo in obrambo pozvala, da se izrečejo, katere priče in ugotovitve sodnih izvedencev bodo upoštevali iz prvega dokaznega postopka.

Na predlog zagovornikov obdolženega, Vlaste Županc in Matica Klemenčiča, bodo ponovno zaslišali več prič ter sodna izvedenca za balistiko Gorazda Pezdirja in Tomaža Korbarja. Na predlog okrožne državne tožilke Diane Šeruga Sagadin pa bodo zaslišali še sodnega izvedenca Tadeja Strgarja. Tožilka je v obsežni obrazložitvi prejšnjemu senatu očitala nepravilnosti in ponovila obtožnico zoper Milana Volgemuta. Novemu senatu je predlagala, da se ponovno izreče o dokazih, ki so bili pridobljeni decembra lani in jih je sodnik Marjan Strelec izločil iz postopka. Predlagala je, da zaslišijo policiste, ki so ta ogled opravili natančno in strokovno. A temu sta odločno nasprotovala zagovornika obtoženega Vlasta Županc, ki je menila, da za to ni pravne podlage, ter Matic Klemenčič, ki je dodal, da je tožilstvo izpostavilo procesno težavo, ki bi jo lahko pravniki že prej rešili med seboj; tožilko pa je opozoril, naj preneha s taktičnimi manevri presenečenja, saj je obdolženec v priporu že skoraj leto in pol!

Priče počasi izgubljajo spomin

V nadaljevanju je bilo zaslišanih prvih šestih prič, s katerimi je zagovornik obdolženega Matic Klemenčič želel sodnici dokazati, da je imel Franc Klinc več sovražnikov. Janko Malek se ni spomnil, da bi bil Klinc s kom v hujšem sporu, dopustil pa je možnost, da naj bi mu Klinc nekoč dejal, da ga je nekdo že pretepel. Tudi Branko Emeršič ni vedel povedati, da bi bil Klinc s kom v večjem sporu; spomnil se je le nekih prepirov zaradi koz. Natakarica Stanka Bezjak se je spomnila, da je med Klincem in bivšo ženo večkrat slišala glasno prepiranje. Tega se je spomnila tudi Patricija Kitl, ki je pri Klinčevih delala več kot pet let, ni pa vedela povedati, zakaj naj bi se kregala. Konkretnejša je bila le Štefka Jagarinec, ki je menila, da naj bi se prepirala zaradi poslov in tudi zaradi nerešenih družinskih zadev.

Kukovcu prekipelo, da so ga komaj pomirili

Vroče pa je postalo, ko je ponovno pričal Anton Kukovec, ki je sodnici Kolaričevi nadvse doživeto povedal, kako naj bi ga nekoč Volgemut napadel na njegovem domu: »Ukradel mi je bančno knjižico, nemške dokumente in zajce. Ker sem ga pri tem zalotil, me je poškropil s solzivcem, da sem mu komaj pobegnil, sicer bi me verjetno s sekiro pokončal.

Več v spletni in tiskani izdaji Štajerskega tednika

– deli z ostalimi Zbudimo se!

Kot lačni psi smo zagrabili obravnavanje zakona o zakonski zvezi. Oglasili so se tako zagovorniki, predvsem pa nasprotniki sprejetih zakonskih sprememb, ki izenačujejo pravice istospolnih parov s pravicami raznospolnih. Ne pomnim, kdaj je nazadnje več tisoč Slovencev iz vse države tako glasno in angažirano nasprotovalo vladajočim. Šli so celo pred parlament. Niso pa šli pred hram demokracije, ko so se razkrivale umazane afere, s katerimi so nas vladajoči…

Leave a Reply